Vážený navštěvníků, používáním stránek Bioden souhlasíte s užíváním cookies, které stránky ke správnému fungování vyžadují.
Shirataki jsou vyráběny z čistě přírodní suroviny, a to z kořene plodiny Konjac (Amorphophallus konjac), která připomíná vzhledem naši červenou řepu. Obyvatelé asijského kontinentu začali používat tuto velmi zdravou plodinu již před více než 2000 lety. Zpracováváním kořene konjac vzniká vláknina rozpustná ve vodě, nazývaná také konjacový glukomannan. Největším spotřebitelem konjacových těstovin (které se vyrábějí v různých tvarech) na světě jsou Japonci. Nejčastěji se nazývají Shirataki. Konjacové těstoviny Shirataki jsou vhodné jako součást zdravé výživy, na hubnutí, pro vegetariány, vegany, diabetiky, pro lidi kteří mají problémy s cholesterolem, pro osoby s nesnášenlivostí pšenice nebo alergií na lepek a sóju.
Dietní těstoviny a rýži Shirataki prodáváme ve speciálním balení obklopenou konzervační tekutinou. Těstoviny slijeme, dobře propláchneme studenou vodou a dáme vařit na 1 minutu do vroucí osolené vody nebo vývaru. Nakonec slijeme a připravíme podle chuti jako klasickou rýži nebo těstoviny (jako přílohu, rizoto...).
Výživová hodnota na 100 g výrobku: kalorická hodnota 30 kJ (7 kcal), cukry 0,1 g, bílkoviny 0,1 g, tuky 0,1 g, vláknina 2,6 g, sůl 0,1 g.
Složení: BIO konjacová moučka (3,4 %), voda.
Cena včetně DPH: 79 Kč